Opinie o Agencjach zatrudnienia i oferty Pracy
POLSKIE FORUM O PRACY W UE
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Opinie o Agencjach zatrudnienia i oferty Pracy Strona Główna
->
Kuchnia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRAWO PRACY W UE
----------------
Przedstaw Się
Prawo pracy za granicą
Wrażenia z zagranicy
Praca , mieszkanie
Download
Moda
Telefon Komórkowy
Simlock
Przewóz Osób
Lekarz INFO
STĄD DO HOLANDII
Szkoła
POŚREDNICTWO PRACY W HOLANDII
----------------
Agencje Pośrednictwa Pracy w NL
Agencje Pośrednictwa Pracy
Jechać czy Nie Jechać - Oto Jest PYTANIE
Uwaga Oszust
Telefon do Koordynatora w NL
Oferty Pracy [PREMIUM]
PRACA DLA KOBIET ---> HOLANDIA
----------------
Praca dla Par
Ogrodnictwo
Produkcja
Opiekunka/Pielęgniarka/Sprzątanie
Inne
PRACA DLA MĘŻCZYZN ---> HOLANDIA
----------------
Kierowcy/Mechanicy
Praca dla Spawaczy
Praca na Budowie
Praca w Ogrodnictwie
Przemysł i Produkcja
Tokarz/Frezer/CNC
Kursy
Inne
NIEMCY
----------------
Oferty Pracy
PRACA --RÓŻNE KRAJE
----------------
Dam Pracę
Szukam Pracy
NAUKA
----------------
Język Holenderski
Język Angielski
KOBIECY ŚWIAT
----------------
Zdrowie i Uroda
Dziecko
Zakupy
Kuchnia
MĘSKA RZECZ
----------------
Motoryzacja
Sport
Technologie
Wielka Brytania
Belgia
Dania
Francja
Norwegia
Austria
Inne
RELAX
----------------
Muzyka
Film
Gadu-Gadu
Bazarek
WebBazar
Ogłoszenia Towarzyskie
Konkursy
Komputer Help
Ciekawe miejsca w Holandii
DZIAŁ TECHNICZNY
----------------
Pomysły,Opinie
Pokój Moderatora
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Bomietrionka
Wysłany: Wto 13:59, 19 Lip 2016
Temat postu:
Ja nigdy jajek i tyle co się orientuje to raczej tak się nie robi ale w sumie co kto woli
pizza własnej roboty to najlepsza pizza!
marcyanna
Wysłany: Wto 10:25, 09 Lut 2016
Temat postu:
Też dodaje jajko, ale kiedyś wypróbuję przepis bez niego. Będzie trochę inne
mukiduzy
Wysłany: Śro 21:24, 02 Mar 2011
Temat postu:
ja osobiscie dodaje jeszcze 1jajko do ciasta;)
TabacMan
Wysłany: Śro 0:24, 12 Sty 2011
Temat postu: Jak zrobić pizzę w domu: krok po kroku
Kochani, już 9 lutego będziemy obchodzić Międzynarodowy Dzień Pizzy! Wszystkie łasuchy zapraszamy więc do przygotowania się do wielkiego dnia pizzożerców, polecamy oliwy prosto z Włoch, które stosowane są w tradycyjnych pizzach włoskich (Włosi nie używają do pizzy takich sosów jak czosnkowy, pomidorowy tylko właśnie oliwę). Prosimy: nie zamawiajcie pizzy przez telefon, zróbcie ją sami w domu, będzie to naprawdę nie tylko okazja, żeby napełnić brzuszek, ale też wspaniała zabawa w gronie rodzinnym. Wbrew powszechnej opinii wykonanie pizzy w domu wcale nie jest takie trudne a zadowolenie nie do opisania. Sklep Centrumoliwy.pl – expert od pysznej pizzy proponuje nam zrobienie pizzy na bazie ciasta ciasta neapolitańskiego, które jest łatwe w przygotowaniu, elastyczne i smaczne. Tradycyjnie pizza napoletana jest z tych na “cienkim cieście”. Przepis na ciasto napoletano został zdobyty w pizzerii w okolicach Wenecji , chociaż szef zapewniał, że jest rodowitym napolitańczykiem.
A oto co potrzebujecie do zrobienia ciasta według smakosza ze sklepu CentrumOliwy.com
* mąki (150 gramów)
* woda (150 ml)
* sól morska (15 gramów)
* drożdże (20 gramów zimą, latem 10 gramów)
Przygotuj sobie dwie miski. Podziel teraz wodę po równo do każdej miski. Do jednej wrzuć drożdże, do drugiej sól.
Zamieszaj, aż drożdże i sól się rozpuszczą. Teraz dodaj mąkę, po równo do każdej z mis. Teraz wystarczy mieszać i ugniatać ciasto w każdej misie. Ugniataj osobno, aż do momentu kiedy ciasto zacznie przypominać ciasto i zacznie “odchodzić” od ręki. Zostaw ciasto (w zasadzie ciasta)w ciepłym pomieszczeniu na 15 minut, żeby drożdże trochę “popracowały”.
Po upływie tego czasu, najważniejsza czynność. Połączenie obu ciast w jedno. Teraz pozostaje Ci już tylko ugniatać, ugniatać i ugniatać. W miarę potrzeb dodaj trochę mąki. Ja dolewam jeszcze trochę oliwy z oliwek extravergine dla nadania większej elastyczności.Ugniecione odpowiednio ciasto przykryj czystą chustką kuchenną i pozostaw na pół godziny, żeby trochę wyrosło. Piekarnik rozgrzej do 250 stopni Celsjusza.Wyrośnięte ciasto formuję w koło. Możesz użyć wałka, lub spróbuj ukręcić ciasto w powietrzu, tak jak to robią fachowcy. Nie jest to trudne. Naprawdę! Po kilku razach zaczniesz wykręcać ciastem we wszystkie stony.Posyp blachę odrobiną mąki, ułóż uformowany placek, nałóż i rozprowadź sos. Reszta już zależy od Ciebie, co chcesz umieścić na pizzy.
Moja ulubiona to ser mozzarella, pokrojony w cząstki pomidor i góra rukoli na niej. Polecam spróbować pizzę z serem mozzarella zamiast używać jakiegoś żółtego. Pizza idzie do piekarnika na 10-15 minut, w zależności od piekarnika, bo wiadomo, że każdy inaczej piecze. Po wyjęciu pizzy z piekarnika, skrapiam oliwą smakową (czasem ziołową, czasem ostrą papryczką) i zjadam. Polecam spróbować zrobić pizzę w domu. Zabawa przednia, a smak nie do porównania.
Oliwa z oliwek extravergine z ostrą papryczką pepperoni i bazylią wzbogaci smak pizzy z pomidorami i mozzarellą. Po wyjęciu pizzy z piekarnika skrop ją a poczujesz się jak prawdziwej włoskiej pizzerii.
Wzbogać smak swojej kuchni o oliwę z naturalnymi dodatkami, bez konserwantów.
Smacznego!
Źródło: uroda i zdrowie.pl
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin