Opinie o Agencjach zatrudnienia i oferty Pracy
POLSKIE FORUM O PRACY W UE
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Opinie o Agencjach zatrudnienia i oferty Pracy Strona Główna
->
Kuchnia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRAWO PRACY W UE
----------------
Przedstaw Się
Prawo pracy za granicą
Wrażenia z zagranicy
Praca , mieszkanie
Download
Moda
Telefon Komórkowy
Simlock
Przewóz Osób
Lekarz INFO
STĄD DO HOLANDII
Szkoła
POŚREDNICTWO PRACY W HOLANDII
----------------
Agencje Pośrednictwa Pracy w NL
Agencje Pośrednictwa Pracy
Jechać czy Nie Jechać - Oto Jest PYTANIE
Uwaga Oszust
Telefon do Koordynatora w NL
Oferty Pracy [PREMIUM]
PRACA DLA KOBIET ---> HOLANDIA
----------------
Praca dla Par
Ogrodnictwo
Produkcja
Opiekunka/Pielęgniarka/Sprzątanie
Inne
PRACA DLA MĘŻCZYZN ---> HOLANDIA
----------------
Kierowcy/Mechanicy
Praca dla Spawaczy
Praca na Budowie
Praca w Ogrodnictwie
Przemysł i Produkcja
Tokarz/Frezer/CNC
Kursy
Inne
NIEMCY
----------------
Oferty Pracy
PRACA --RÓŻNE KRAJE
----------------
Dam Pracę
Szukam Pracy
NAUKA
----------------
Język Holenderski
Język Angielski
KOBIECY ŚWIAT
----------------
Zdrowie i Uroda
Dziecko
Zakupy
Kuchnia
MĘSKA RZECZ
----------------
Motoryzacja
Sport
Technologie
Wielka Brytania
Belgia
Dania
Francja
Norwegia
Austria
Inne
RELAX
----------------
Muzyka
Film
Gadu-Gadu
Bazarek
WebBazar
Ogłoszenia Towarzyskie
Konkursy
Komputer Help
Ciekawe miejsca w Holandii
DZIAŁ TECHNICZNY
----------------
Pomysły,Opinie
Pokój Moderatora
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
laila69
Wysłany: Sob 14:27, 05 Lut 2011
Temat postu:
nie przesadzaj, że skala trudności przygotowania tych 'dań' Cię przerasta
w Cudnej Nl nawet naleśniki gotowe możesz kupić, także myśl już, co przygotujesz
mi aż ślinka cieknie, jak patrzę na te zdjęcia
Pablodeath
Wysłany: Sob 13:56, 05 Lut 2011
Temat postu:
ja to pewnie każdy bym zjadał
ale z przygotowaniem to problem bo jestem antytalentem kulinarnym
laila69
Wysłany: Sob 13:09, 05 Lut 2011
Temat postu:
fiu, fiu, fiu!
ale słodko!
ale walentynkowo!
teraz, to już nie wiem na jaki przepis się zdecydować
Jago, który byś wybrała?
a Ty TabacMan, który byś zjadł? a który zrobił?
A Policjant?
a reszta?
hihi
dla Admina za przepisy:
TabacMan
Wysłany: Sob 12:09, 05 Lut 2011
Temat postu: Desery na walentynkową kolację cz.2
Naleśniki z wiśniami i czekoladą
Składniki:
- naleśniki według własnego przepisu
- wiśnie, ok. 500 g
- kilka łyżek cukru
- pół łyżeczki cynamonu
- 3 łyżeczki mąki kukurydzianej
Sos czekoladowy:
- 100 g startej gorzkiej czekolady
- 170 ml mleka
- 35 g cukru
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Świeże wiśnie umyć, wydrylować i zasypać kilkoma łyżkami cukru, pozostawić, aż puszczą sok. Mrożone wiśnie wystarczy zasypać w misce cukrem i zostawić do rozmrożenia. Następnie wiśnie odcedzić. Połowę zalewy wlać do rondelka, dodać cukier do smaku (w razie potrzeby), cynamon i zagotować. W drugiej połowie płynu wymieszać mąkę kukurydzianą, wlać do gotującej się zalewy i mieszając, doprowadzić ponownie do wrzenia. Zdjąć z ognia i zmieszać z odcedzonymi wiśniami. Sos czekoladowy: Do rondelka wlać połowę mleka i wsypać czekoladę, zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić cukier i mąkę kukurydzianą, następnie zmieszać w rondlu z czekoladą. Cały czas mieszając, gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia. Po zdjęciu z gazu sos mieszać jeszcze chwilę intensywnie trzepaczką, aż będzie idealnie gładki. Gotowe naleśniki smarować wiśniami, składać na pół. Podawać na ciepło razem z kremem czekoladowym.
===============================================
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 jaj
- 150 g masła
- 150 g cukru
- 100 g gorzkiej czekolady
- aromat waniliowy
- słoiczek wiśni w syropie lub alkoholu
- kieliszek wiśniówki
- 400 g śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- łyżeczka żelatyny
Przygotowanie:
Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać kolejno żółtka, miksując po każdym dodanym. Na parze roztopić tabliczkę czekolady, wystudzić. Wymieszać z masą z żółtek, aromatem oraz przesianą mąką pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto wyłożyć do formy 24 cm i piec w temp. 180 stopni, 45 min. Ostudzone ciasto przekroić na pół. Krążki ciasta nasączyć wiśniówką. Wiśnie podgrzać z 1/4 szklanki gorącej wody i łyżką cukru. Gotować przez kilka minut na małym ogniu, odcedzić i wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, wymieszać z żelatyną (rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody). Krążki tortu przełożyć wiśniami i cienką warstwą bitej śmietany. Udekorować bitą śmietaną, czekoladą i wiśniami.
===============================================
Poderwij mnie
Tiramisu to po włosku poderwij mnie, deser ten posiada też pewne własności afrodyzjaku
Składniki:
- 30 dag podłużnych biszkoptów
- 50 dag serka mascarpone
- 4 jajka
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 60 ml alkoholu np. amaretto
- 2 łyżki ciemnego kakao
Przygotowanie:
Do miseczki wsypać kawę i zalać wrzątkiem. Całość wymieszać razem z alkoholem i zostawić do wystygnięcia. Najlepiej dobrać ilość alkoholu według smaku i upodobania. Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek wsypać 3/4 przygotowanego cukru i utrzeć na kogel-mogel. Do jednolitej masy dodać serek mascaropone i wymieszać. Do białek dodać szczyptę soli i ubić pianę. Gdy zesztywnieje wsypać pozostały cukier i ubijać przez 2 min. Ubite białka połączyć z kremem w jednolitą całość. Na blasze układać biszkopty zanurzone wcześniej w naparze z kawy i alkoholu. Na pierwszą warstwę ułożyć połowę kremu i posypać kakao. Kolejna warstwa nasączonych biszkoptów i pozostały krem. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Całość posypać kakao tuż przed podaniem. Warstw może być więcej. Wszystko zależy od naszego upodobania, ale wtedy trzeba przygotować odpowiednio więcej kremu i biszkoptów.
===============================================
Serce z piernika
Składniki:
- 1 kg mąki
- 0, 5 szklanki cukru
- 1 szklanka miodu
- przyprawa do piernika
- 2 łyżeczki sody
- 2 całe jajka
- 1 kostka margaryny
Lukier:
- 0,5 kg cukru pudru
- 2 białka
- 2 łyżeczki ciepłej wody
- barwniki spożywcze
- sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
Tłuszcz rozpuścić, miód ocieplić w garnku z gorącą wodą. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Wałkować bardzo cienko i wycinać foremkami pierniczki. Piec w temperaturze 180 stopni ok 7- 8 min. Lukier: do 2 białek dodać cukier puder i sok z cytryny – dobrze utrzeć łyżką (konsystencja gęstej śmietany). Można ubawić. Gotowym lukrem posmarować pierniczki. Najlepiej upiec 14 dni wcześniej. Mogą długo leżeć. Przechowywać w puszcze lub w słoiku.
===============================================
Babka czekoladowa
Składniki:
- 200 g masła roślinnego
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 2 łyżki kakao
- 1/2 tabliczki czekolady
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- troszkę masła do wysmarowania formy
- kasza manna lub tarta bułka do obsypania foremki
- polewa czekoladowa do dekoracji
Przygotowanie:
Masło rozpuścić w rondelku. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ukręcić z cukrem na kogel-mogel, dodać mąkę, rozpuszczone masło, proszek do pieczenia i zmiksować. Dodać ubitą pianę i wmieszać delikatnie. Dodać kakao i pokrojoną drobniej czekoladę. Wymieszać. Foremkę posmarować masłem i wysypać kaszą manną lub tartą bułką. Wlać masę. Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec około 40-45 min. Upieczone ciasto odstawić i dopiero jak przestygnie wyjąć z foremki. Ciasto udekorować polewą czekoladową i serduszkami z czekolady.
źródło : urodaizdrowie.pl
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin